بلوتوث مولتی پوینت چیست؟چرا مانند گذشته محبوب نیست؟

هدفون جبرا

 

آنچه در ادامه می خوانید: پنهان کردن

قسمت دوازدهم

 

تعریف فناوری بلوتوث مولتی پوینت و دلایل کاهش محبوبیت آن

همه ما در این موقعیت بوده‌ایم، جمعه هست و دقایق تیک تیک و آرام آرام می‌گذرند. پس برای اینکه زمان را سریع‌تر بگذرانیم، شبکه نت خود را روشن می‌کنیم. خب، با بلوتوث مولتی پوینت، می‌توانید از لپ تاپ کاری خود استفاده کنید تا به برنامه خود گوش دهید و همزمان از هر خبر کاری که به تلفن شما ارسال می‌شود نیز اطلاع داشته باشید و همه این کارها با یک هدست امکان پذیر است. استفاده از هدست مورد علاقه برای متصل کردن چندین دستگاه به صورت همزمان به کمک بلوتوث مولتی پوینت، لذت زودگذری است که شرکت‌های سازنده هدفون‌ها به آن بی اعتنایی می‌کنند و فقط تعداد دستگاه‌های کمی از این تکنولوژی پشتیبانی می‌کنند. اجازه دهید به تفکیک بررسی کنیم بلوتوث مولتی پوینت چیست و چرا فقط برخی هدفون‌ها از این ویژگی دوست داشتنی پشتیبانی می‌کنند.  

لازم است بدانید بلوتوث مولتی پوینت این امکان را برای هدست فراهم می‌کند تا در یک زمان مشخص به بیش از یک دستگاه وصل شود.

 

بلوتوث مولتی پوینت چیست؟

 

بلوتوث مولتی پوینت همزمان با نسخه بلوتوث 4 گوشی‌های موبایل

 

بلوتوث مولتی پوینت در سال 2010 همزمان با بلوتوث نسخه 4 عرضه شد. در مورد صوت بی‌سیم، بلوتوث مولتی پوینت این امکان را فراهم می‌کند که یک هدست همزمان چندین اتصال با حداقل دو دستگاه مبدأ (مثل لپ تاپ و گوشی هوشمند) برقرار کند. برای اینکه این قابلیت بلوتوث مولتی پوینت کار کند، یک دستگاه باید از هر دو نوع اتصال A2DP و HFP/HSP به ترتیب برای پخش صدا و صحبت کردن پشتیبانی کند. برخی از دستگاه‌ها شاید فقط اتصال یک گوشی و کامپیوتر را پشتیبانی کنند و برخی دیگر بتوانند اتصال دو گوشی به صورت همزمان را پشتیبانی کنند. بستگی به این عامل دارد که کدام یک از پروفایل‌های بلوتوث پشتیبانی می‌شوند.

زمانی که این ویژگی توسط هدفون پشتیبانی شود، عملکرد بلوتوث مولتی پوینت بین محصولات مختلف صوتی مصرفی متفاوت خواهد بود.

حالا که امتحان کردم، کار کردن بدون این قابلیت سخت است. این تکنولوژی به من این امکان را می‌دهد تا به شکل آنلاین موزیک پخش کنم و اطلاعیه‌ها را از لپ تاپم دریافت کنم در عین اینکه برای تماس‌های ورودی، حواسم به گوشی خودم نیز هست که تقریباً همیشه داخل اتاق دیگر است. این فناوری همیشه اتصال به دستگاهی که در حال دریافت تماس ورودی است را به پخش آنلاین ویدیوهای یوتیوب ترجیح می‌دهد.

 

بلوتوث مولتی پوینت برای چه کسانی مناسب است؟

 

اتصال همزمان به چند دستگاه توسط هدفون‌های دارای بلوتوث مولتی پوینت

 

هر کسی می‌تواند از راحتی ایجاد شده توسط تکنولوژی بلوتوث مولتی پوینت بهره مند شود. اگر شرکت به شما یک تلفن کاری داده است، می‌توانید هدست سازگار خود را به دستگاه‌های شخصی و شغلی خود متصل کنید. مسأله‌ای که ممکن است در مورد کاربرانی که بر روی چندین دستگاه با آنها تماس گرفته می‌شود به وجود آید، قطع تماس اول بلافاصله بعد از برقراری تماس دوم است. ممکن است هنگامی که با شما از قبل تماس گرفته شده و از طریق هدست وصل شده به کمک این تکنولوژی در حال صحبت کردن هستید تماس دیگری با گوشی دوم شما گرفته شود. در صورتی که ناخودآگاه به تماس دوم پاسخ دهید و آن را وصل کنید، تماس اول به صورت خودکار قطع خواهد شد.

یادتان باشد تمام هدفون‌ها نمی‌توانند به چندین دستگاه به صورت همزمان متصل شوند!

 

چطور با یک فناوری بلوتوث مولتی پوینت پیشرفته از قطع شدن ناگهانی تماس جلوگیری کنیم؟

 

هدفون‌های دارای بلوتوث مولتی پوینت پیشرفته

 

این کارکردها تقریباً مشابه با تکنولوژی استاندارد بلوتوث مولتی پوینت با یک ویژگی اضافه است. این تکنولوژی پیشرفته وقتی تماس ورودی دوم جواب داده می‌شود، تماس اولیه را در حالت انتظار می‌گذارد. این قابلیت برای تمام کسانی که مایل هستند هنگام وقت ناهار با دوستان یا خانواده خود چت کنند اما باید برای رخدادهای کاری هم در دسترس باشند مفید است.

شاید شما در حال گفتن جوک سرگرم کننده‌ای به همکار خود در مورد کولر آبی باشید و همزمان متوجه شوید که تلفن کاری شما در حال زنگ خوردن و دریافت تماس است. به جای اینکه ناگهان تلفن را روی همکار خود قطع کنید، می‌توانید او را در حالت انتظار گذاشته، تلفن کاری را جواب داده و سپس جوک خود را که تعریف می‌کردید ادامه دهید، بدون آنکه چیزی را از دست داده باشید. این فناوری پیشرفته در هدست‌های بلوتوثی حرفه‌ای موجود است ولی در بازار محصولات صوتی مصرف کنندگان فراوان نیست. برخی هدست‌ها حتی به شما اجازه می‌دهند تا به صورت همزمان به سه دستگاه متصل شوید.

 

چرا پیدا کردن هدفون‌های بی‌سیمی که از این فناوری پشتیبانی کنند سخت است؟

 

مشابه همه قابلیت‌ها، نسبت هزینه به سود وجود دارد که شرکت‌های سازنده باید در نظر بگیرند. اکثر ما مصرف کنندگان معمولی، نیازی به بلوتوث مولتی پوینت نداریم؛ با اینکه راحتی ارزشمندی را به ارمغان می‌آورد. با این حال، برای افراد حرفه‌ای، پشتیبانی از این فناوری برای انجام دادن چندین کار از چندین دستگاه ضروری است. این تکنولوژی نه تنها به افرادی که در حال گوش دادن به صدای خاصی هستند کمک می‌کند تا آن‌ها را از تماس‌های ورودی مطلع کند، بلکه صدای ضربه زدن روی صفحه گوشی، صدای اعلان‌های مختلف گوشی و صدای زنگ خوردن گوشی را هم انتقال می‌دهد، بنابراین اگر صوتی برای ایمیل و اسکایپ دارید، می‌توانید بدون اینکه نیاز باشد کاری که در حال انجام دادن هستید را رها کنید، به آن‌ها نیز رسیدگی کنید.

 

هدفون پلنترونیکس با خاصیت بلوتوث مولتی پوینت

 

به دلیل اینکه این فناوری برای کسانی که از هدست‌ها استفاده می‌کنند مورد بی‌معنی محسوب می‌شود، شرکت‌ها احساس نمی‌کنند که نیاز باشد سخت افزار و نرم افزار مناسب آن را وارد هدست‌ها کنند چرا که این کار معادل با هزینه بیشتر بوده و نهایتاً قیمت خرده فروشی را بالا می‌برد. از همه مهم‌تر، این فناوری حداقل در حوزه دستگاه‌های صوتی بدون نقص هم نیست. خیلی از هدفون‌ها و ایربادهایی که از فناوری بلوتوث مولتی پوینت پشتیبانی می‌کنند را تست کرده‌ام و هنگام سوئیچ کردن بین دستگاه‌ها به سختی این کار را انجام می‌دهند. حتی موردی که ناراحت کننده‌تر است، در مورد هدفون Plantronics BackBeat Fit 6100، یک صدای خش خش ثابت مانندی است که اغلب، زمانی ایجاد می‌شود که اعلانی (نوتیفیکیشنی) در دستگاه دوم دریافت می‌گردد و با پخش صدا یا تصویر دستگاه اولیه تداخل ایجاد می‌کند (مثلاً اگر من در حال تماشای یک فیلم بر روی لپ تاپ خود باشم و یک متن برای تلفن من ارسال شود، صدای خش خش کردن دریافت متن را می‌شنوم).

با وجود اینکه فناوری مذکور یک ویژگی الزامی نیست، به نظر می‌رسد که تصمیم گیری منطقی در مورد وجود یا عدم وجود این فناوری در هدفون‌ها سخت است.

 

هدست‌هایی که مجهز به این تکنولوژی هستند

 

هدفون LG با بلوتوث مولتی پوینت

 

تقریباً همه هدست‌های حرفه‌ای موجود در بازار از اتصال بلوتوث مولتی پوینت پشتیبانی می‌کنند. در اینجا برخی از هدفون‌ها و ایربادهای مورد علاقه خودم که از این تکنولوژی پشتیبانی می‌کنند را به ترتیب حروف الفبا لیست کرده‌ام.

  •  Bose SoundLink On-Ear Wireless: تعدادی هدفون‌های روگوشی بسیار راحت وجود دارند که می‌توانید خریداری کنید. با اینکه این هدفون‌ها به طور کامل شما را از محیط اطراف جدا نمی‌کنند تا هیچ صدایی نشنوید، اما بیرون رفتن با آن‌ها راحت بوده و در مقابل قیمتی که دارند کیفیت صدای عالی تولید می‌کنند. آن‌قدر بلند که نویز خارجی نمی‌تواند تداخلی در موزیک شما ایجاد کند.

 

  • Jabra Elite 85h: : خیلی از هدست‌های بلوتوثی حرفه‌ای Jabra از فناوری بلوتوث مولتی پوینت پشتیبانی می‌کنند، اما Elite 85h یک جفت هدفونِ از بین برنده‌ی نویز چند منظوره است که از اتصال همزمان پشتیبانی می‌کند. ویژگی فوق العاده‌ی دیگر مدل Elite 85h روکش مقاوم به آب آن است و در نتیجه از اینکه مقداری در روزهای گرم عرق کنید نگران نباشید.

 

  • LG Tone Flex XL7: این هدست پیشرفت بزرگی نسبت به مدل Tone Style SL5 محسوب می‌شود چرا که دارای فناوری دستیار صوتی گوگل (Google Assistant) و فناوری صوتی شرکت Meridian است که دارای ویژگی neutral-leaning است.(صدای شما مثل امضا یا اثر انگشت شماست)

 

  • LG Tone Style SL5: اگر به دنبال یک جفت ایرباد دور گردنی فوق العاده با قیمت مناسب می‌گردید، به جز این ایربادها دنبال مدل دیگری نباشید. مکانیسم جمع شدنی ایرباد یک ویژگی عالی است و کیفیت صدا برای یک هدستی که زیر 100 دلار قیمت دارد فوق العاده است.

 

  • Plantronics Voyager 6200 UC: این نوع هدست، هدست کاری محسوب می‌شود اما طراحی زیبا و راحتی دارد که می‌توانید آن را در سرتاسر شهر به گردن خود بیندازید. دارای یک داک شارژ مغناطیسی و یک کیف قابل حمل زیپ دار زیبا بوده و فوق العاده راحت است. برای تمام کسانی که علاقه مند هستند، لیست بلند بالایی از هدست‌های Plantronics پشتیبانی کننده از بلوتوث مولتی پوینت وجود دارد.

 

  • Sennheiser HD1 In-Ear Wireless: این هدفون‌های توگوشی شیک با کیفیت صدای عالی خودنمایی می‌کنند و شبیه به انواع بی‌سیم خود، فاقد برخی ویژگی‌ها هستند چون شما قبل از هر چیز بابت کیفیت صدای آن پول پرداخت می‌کنید.

 

فناوری بلوتوث مولتی پوینت در مدل Sony WH-1000XM3 محدود است

 

بلوتوث مولتی پوینت محدود هدفون سونی

 

هدفون‌های مدل Sony WH-1000XM3 پشتیبانی کاملی از فناوری بلوتوث مولتی پوینت نشان نمی‌دهند؛ با این حال، می‌توانید تا زمان زیادی به دو دستگاه متصل شوید، به نحوی که یکی از آنها منحصراً برای پخش مدیا اختصاص یافته و دیگری برای صدای تماس اختصاص پیدا کند. باید به منوی بلوتوث گوشی هوشمند خود بروید، هدست مورد نظر را انتخاب کرده و گزینه use for audio را خاموش کنید.

شاید حضور این فناوری با ظهور کدک LC3 و فناوری Bluetooth LE Audio پر رنگ‌تر شود.

 

این مطلب از وبسایت معتبر SOUNDGUYS تألیف و ترجمه شده است. برای دریافت و مشاهده اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید. (این وبسایت، فیلتر می‌باشد و هنگام کلیک بر روی کلمه “اینجا” باید فیلترشکن خود را روشن نمائید!)

 

 

نظر خود را در مورد این فناوری در زیر این مقاله در قسمت دیدگاه‌ها بنویسید. آیا تا به حال توجهی به این فناوری در هنگام خرید هدفون کرده‌اید؟

 

 

این مطلب چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز بدید.

میانگین امتیاز: 5 / 5. تعداد رای: 1

اولین نفر باشید که امتیاز می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *